My London London Bridge wanna go down

Afgelopen woensdag trokken Inès en ik naar Londen. Zoals al onze reizen samen was het echt SUPERvet! Veel geshopt, lekker gegeten, én cultuur gedaan in Tate Modern!

Maar dan, à la de-wet-van-Murphy, liep het volledig mis. Na lekkere macciedees te steken kwamen we op het lumineuze idee een trein vroeger richting Brussel te nemen. Leek ons een strak plan, tot we in het station tot de conclusie kwamen dat de laatste trein naar Brussel, diegene waar we eigenlijk op moesten zitten, al een halfuur daarvoor vertrokken was. BUMMER! Tijden lezen is blijkbaar nog steeds niet een van mijn beste kanten. Lichtjes in paniek trokken we de hele stad door, op zoek naar het coaching busses station, wat aan de andere kant van Londen bleek te zijn, zeer fijn!

Daar aangekomen bleek dat er nog één bus naar België vertrok, weliswaar Antwerpen, maar alles dat in de buurt van België kwam was best op dat moment. Eén miniscuul, petieterig, mini probleempje: de bus zat vol. Maar vriendelijk als de Londenaren zijn, kwamen ze onmiddellijk met een oplossing aanzetten: in stand-by staan, niet zeker zijn van een plek dus, maar toch een überduur ticket kopen,  NOT! Dan maar terug naar het andere station, en een nachtje als hobo’s doorbrengen in een Brits station.

Gelukkig was er nog een of andere broodjeszaak/café/stationbar open, en bleef die ook de hele nacht open. Na enkele Britse topmagazines als Ok! Magazine en PeopleMagazine in te slaan, zakten we neer op de harde caféstoelen. De tijd kroop voorbij en ein-de-lijk werd het kwart voor vijf, en ging het Eurostarloket open. Plotse stormloop van gestrandde mensen volgde onvermijdelijk.

We hadden ons zuchtend voorbereid op zware kosten (tickets van zo’n 125 euro per persoon) toen de vriendelijke, deze keer écht vriendelijk, loketman ons meldde dat hij ons ging transfereren. SMILE!!

We haastten ons vlug naar de Eurostar wachtruimte en vleidden ons neer in de zachte zetels. Eindelijk hadden we chance!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s