“We zijn allemaal een beetje gek”

Een bewolkte woensdagnamiddag in onze metropool, het weer is guur en de wind rukt aan mijn haren. Gelukkig is het in het AB café een stuk warmer en aangenamer. Darshen Golan (28), zanger, gitarist en harmonicaspeler van de band, en Choekita (33), zangeres, zitten al te wachten.

De funky, gooi-het-allemaal-in-de-blenderband Too Much & The White Nots weet wat ze wil. Sinds ze in september vorig jaar Het Brussels Kampioenschap won, stond ze op verschillende podia in en rond Brussel. De jonge band, ze bestaat amper twee jaar, brengt folky blues met een scheutje country en een vleugje wereldmuziek. Tijd voor nadere kennismaking!

Is jullie muzikale carrière drastisch veranderd door Het Kampioenschap te winnen?

Choekita: “Goh, eigenlijk niet. Er zijn een paar deuren opengaan. We hebben enkele interviews op de radio en voor magazines gegeven, maar voor de rest is er niet veel veranderd. Het is natuurlijk wel een grote scene, de muziekwereld, iedereen wil doorbreken. Op het moment dat we Het Kampioenschap wonnen waren wij nog heel jong, en onze muziek ook.”

Eerder kwamen De Anale Fase en The Black Box Revelation  voort uit Het Brussels Kampioenschap, dat zijn grote schoenen om te vullen. Zijn jullie daar klaar voor?

Choekita: “The Black Box Revelation eindigde eigenlijk op de tweede plaats, dus zij zijn inderdaad heel goed bezig, chapeau! Maar wij zijn er alle zes van overtuigd dat we ver zullen raken en onze motivatie zit goed. Onze muziek is nog steeds jong, en de mensen moeten ons nog leren kennen, we geven het dus nog wat tijd.”

Hoe zijn jullie eigenlijk muziek beginnen maken?

Choekita: “We zijn zo’n twee jaar bezig met muziek. In de band staat Darshen centraal, we kennen elkaar door hem. Ik ontmoette hem twee jaar geleden op een rommelmarkt en hij had toen een zangeres nodig. Het goede is dat het supergoed klikt tussen ons. Zowel de meisjes als de jongens trekken vaak met elkaar op en niet enkel om muziek te maken.”

Too Much & The White Nots is geen naam die je dagelijks hoort.

Choekita: “Haha, dat is een heel verhaal. We lachen vaak met Darshen, dat zijn karakter en die dingen die hij doet er wat over zijn. Vandaar komt Too Much.”

Darshen: “We zijn allemaal een beetje gek, nuts dus, dat werd Nots. We vinden de naam ook gewoon mooi klinken, het werd op een relaxte zondagnamiddag bedacht. Wat verder positief is aan de naam, is dat niemand anders ter wereld dezelfde naam heeft. Tik Too Much & The White Nots in op Google en wij zijn de enige die verschijnen. Je zou kunnen denken dat mensen moeite hebben met het onthouden van die naam, maar dat valt vrij goed mee, ze valt echt op! Als je ons bijvoorbeeld op een podium ziet, onthoud je vooral Too Much want dat is wat wij ook doen op de bühne: er over gaan!”

Jullie muziek wordt beschreven als folk, blues en country. Hoe zouden jullie zelf de stijl omschrijven?

Darshen: “De basis is inderdaad folk, maar we voegen er een heleboel extra elementen aan toe. We vermengen verschillende stijlen; zoals, electro en wereldmuziek. De bandleden zijn allemaal afkomstig van verschillende genres, dat maakt het interessant en leuk om muziek te maken. Naast  die verschillende stijlen gebruiken we veel instrumenten zoals waterfluiten Afrikaanse percussies, fietsbellen of didgeridoos.”

Wat ligt er in het verschiet?

Choekita: “We hopen dit jaar nog een album te maken. Daarnaast willen we meer concerten geven zodat de mensen ons leren kennen.”

Darshen: “We willen zeker ook bekender worden in, of toch meer voeling krijgen met, Vlaanderen. Volgens mij gaan Vlamingen anders om met muziek dan Franstaligen of Brusselaars. Het lijkt me wel interessant om dat te ontdekken!”

Meer info, muziek en concertdata vind je op hun myspace.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s