Snow Patrol – Up To Now

De Schotse alternatieve rockband Snow Patrol bestaat ondertussen al vijftien jaar. De band bestaat uit frontzanger Gary Lightbody, bassist Scot Paul Wilson, gitarist Nathan Connolly, toetsenist Tom Simpson en drummer Jonny Quinn. Hun succes begon zo’n zes  jaar geleden met de enorme hit ‘Run’. De wereldwijde doorbraak kwam pas in 2006, met ‘Eyes Open’. Hun albums kunnen onder het indiegenre geplaatst worden. Sindsdien ging het alleen maar de goede kant op met Snow Patrol. De bekende ziekenhuisserie ‘Grey’s Anatomy’ gebruikte onder andere enkele liedjes van Snow Patrol.

Het nieuwe album ‘Up to now’ is een ‘best of’, maar het heeft meer te bieden dan louter de grootste hits van Snow Patrol. Er staan een aantal nooit eerder uitgebrachte nummers op, zoals ‘Just Say Yes’. Dit is niet het sterkste nummer op de cd, maar wel meeslepend. De bekende meezingers ontbreken natuurlijk ook niet. Hits als ‘Chasing Cars’, ‘Crack the Shutters’ en ‘Take Back the City’ zijn natuurlijk ook aanwezig. Er staat ook een live performanceversie van ‘Chasing Cars’ en ‘Run’ op.

De band begint nu aan hun zesde album, dat volgens gitarist Connolly een andere richting zal uitgaan. Met ‘Just Say Yes’ hebben ze al de toon gezet voor het pad dat ze nu willen inslaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s