Winkelen zonder door een winkelstraat te sjokken.

Te lui om uit die oh zo comfortabele zetel te komen? Geen zin om tussen de regendruppels te lopen? Nestel je dan maar goed in die sofa en berg je regenjas maar diep op. Thuis winkelen is nog nooit zo leuk en simpel geweest als nu! Ik stel alvast enkele leuke sites voor.

Een supergezellige, ietwat retro site met heel veel leuke spulletjes. Ze hebben alles: van servies over kapstokken en kussens tot kaartjes en sieraden. Major pluspunt: al dat leuks is nog niet eens zo duur. Een leuk kapstokje vind je al voor 4,50 euro of een nieuw paar oorbellen kost maar 7,50 euro. Zeker de moeite waard om te checken: ‘aan de muur’, ‘sieraden’, ‘drukwerk’.

Originele zelfgemaakte jurkjes die zo uit de jaren vijftig kunnen komen, dat is House of Dots samengevat. Alle jurken worden precies op jouw maat gemaakt. En zeer positief: ze zijn zo origineel dat je niemand met dezelfde jurk ziet rondlopen. Aan al die originaliteit en uniciteit hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Reken tussen de 100 en de 150 euro voor een jurk.

Wow! Hier vind je zowat ALLES! De Sprookjeskamer is een superleuke girly site voor zowel kleine als -ahum- minder kleine meisjes. Rode polkadot koffers, vintage opzet, fleurige borden,… als het maar stippen heeft! De prijzen zijn ook heel doenbaar: een leuke kleine shopper heb je al voor 12 euro en een leuke sprookjeslampenkap kost je zo’n 30 euro. Zeker de moeite waard om te checken: ‘bags’, ‘school’, ‘kitchen’

Hele gekke retrosite met een heleboel gekke retrospullen. Voor iedere kamer in het huis vind je een boel handig gerief terug. Zo vind je onder de knop ‘keuken’ keukenhanddoeken, pannenlappen en koelkastmagneten. Bij ‘woonkamer’ stuit je op lampenkappen, dekentjes en kussens. De grootste verrassing hoort waarschijnlijk wel bij de knop ‘buiten’. Waar je leuke bloemenpotten en tuinmateriaal denkt te vinden, kom je gebreide bloemen in potjes tegen, vogelhuisjes en tafellakens voor buiten. Zeker de moeite waard: de hele site!

Tijd voor een theekransje! Bij Blue Q vind je een heleboel retro spullen om een echt oldfashioned theekransje te organiseren. Daarnaast zijn er hele leuke shoppers die rond de 10 euro kosten, happy portemonneetjes die je voor slechts 3,99 euro kan kopen en leuke badproducten. Bij Blue Q hebben ze ook spullen van merken zoals Miso Pretty en Dirty Girl. Het is allemaal zo schattig en je zal je echt moeten inhouden om de hele site niet leeg te kopen. Zeker de moeite waard: ‘Dirty Girl’, ‘Miso Pretty’, ‘Cat Butts’, ‘Boss Lady’, ‘Tea’, ‘Magnets’, ‘Bags’,…

Geriefelijke site met cleane Scandinavisch-geïnspireerde spullen. Alles is heel basic maar dat maakt het net leuk. De kleuren en het design maken de spullen hip. Je vindt er leuke kapstokjes voor maar 1,95 euro, old school muurstickers die tussen de 18 en de 63 euro kosten, gezellige kussen onder de 50 euro en fijne opbergblikken voor zo’n 25 euro.

Daar komt ie weer: de druilerige herfst met zijn typische buien. Nog geen gepast schoeisel voor deze, natte, tijd van het jaar? Geen nood! Zoek niet verder! Plueys is gespecialiseerd in leuke regenlaarzen. Je vindt zeker en vast iets. Mijn voorkeur gaat alvast uit naar Tokyo Rain en Match Point. De stevige rubberen laarzen kosten ongeveer 50 euro.

Hun motto luidt: ‘Cadeau’s voor oma, het hele bedrijf, de buurvrouw en je lief.’ En daar hebben ze een punt, je vindt er voor iedereen wel iets. Een leuke tajine voor maar 19,95 euro, gezellige retrothermosflessen voor 15 euro en een heel regiment kookboeken aan schappelijke prijzen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s