Eerste swishing-event in Brussel was een succes!

Het was een vruchtbare start voor een hopelijk langdurende trend: swishing. Donderdag 25 november pakte Rits Café uit met een eerste versie van het in Londen ontstaan fenomeen. Ik nam een kijkje en deed lustig mee!

Het Brusselse jongerencafé bij uitstek Rits Café is een absolute trendsetter in onze metropool. Swishing ontstond in modemekka Londen en is een goede manier om van miskopen af te raken én andere leuke spullen op te vissen. Swishen komt neer op shoppen en dan swappen (wisselen). Naast het swishing-gebeuren konden Brusselse studenten nippen van een glaasje gratis cava en smullen van een bordje eco-tapas (denk fijngesneden groentjes, groententaartje, gevuld stukje witloof) voor een luttele vijf euro. Doorheen de avond stond er standje van Trashilicious, dat gerecycleerde producten gebruikt om leuke tassen, portefeuilles, en oorbellen van te maken. Ook mocht de veelbezochte kleurenconsulente zeker niet ontbreken (het schijnt dat ik een lentetype ben) en werd de aanwezige kapster drukbezocht.

Het swishen begon om 19u met het afgeven en de keuring van je vijf kledingstukken. Die kleding werd op maat aan winkelrekken gehangen zodat de keuze iets makkelijker zou verlopen. Om 20u begon het echt: iedereen mocht een kijkje nemen en kledij aanpassen, maar moest dat dan netjes terug in de rekken hangen. Rond een uur of negen mocht je je gekozen kledingstukken één voor één uit de rekken halen. Om te voorkomen dat het één grote stormloop zou worden (denk Lanvin for H&M), mocht je maar één stuk per keer nemen en dan terug naar je plaats keren.

Na vijf keer op en neer gehold te hebben vond nog een soort tombola plaats. In het begin van de avond moest je een nummertje trekken, die werden nu door onschuldige hand uit een trommel gevist. Gelukkigen wonnen lipgloss, juwelen, een bon voor een kleurenconsulatie of een shopper vol verse groenten. Kortom: het was een geslaagde avond voor eco- en fashionlovers.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s