Revival van de palazzo-broek

Tijd om in oma’s kast te duiken: de palazzo-broek is terug. De seventies-revival was al langer aan de gang, maar met de comeback van deze broek wordt toch een hoogtepunt bereikt.

De broeken lijken op het eerste zicht nogal ridicuul, maar na verloop van tijd kan je niet anders dan ze leuk vinden. Daarnaast is de broek casual en vooral koel tijdens warme zomers. Ze biedt je heel veel vrijheid, in tegenstelling tot de skinny die nu echt wel uit de mode begint te raken.

Elie Saab, Max Azria, Marc Jacobs, D&G en anderen voegden allemaal de wijde, losse broek toe aan hun catwalkcollectie. De palazzo-broek is meestal effen. Marc Jacobs verkoos felle paarse en oranje tinten. Michael Kors daarentegen, ging voor basiskleuren met hier en daar een felle toets. D&G koos dan weer voluit voor bloemenprints. Het Italiaanse ontwerpersduo zocht duidelijk inspiratie bij oude Engelse tuinen.

Het is duidelijk dat wijd opnieuw helemaal in is. Maar hoe moet je een palazzo-broek combineren zodat het vrouwelijk blijft? Om wat in de sfeer van de jaren zeventig te blijven, kies je het best voor schoenen die ook afstammen uit die tijd. Sleehakken bijvoorbeeld, of gewoon schoenen met een stevige hak. De belangrijkste regel bij de palazzo-broek is dat je je blouse in je broek steekt en er liefst nog een riem over aanknoopt. Taille creëren is noodzakelijk. Wel opletten dat het niet log wordt, dat kan vermeden worden door de palazzo-broek in zijde of satijn te kopen.

Ook op knackweekend.be

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s