Herfst 2011: het cape-complot

De cape maakt in de herfst van 2011 een comeback. Vorig jaar proefden we al een voorsmaakje van de “Roodkapje-trend”, deze herfst begint de opmars pas echt.

Lengte maakt niets uit. Van enkellang tot heupkort: het sprookjesachtige kledingstuk was terug te vinden op catwalks over de hele wereld. Als je dit najaar maar één iets koopt (alsof dat mogelijk is) dan moet het wel de cape zijn. Het leuke, en een beetje gekke, kledingstuk geeft je outfit een speels cachet.

De stof van de cape speelt, in tegenstelling tot de lengte, wel een belangrijke rol. Vooral capes in wol, fluweel en zijde scoren goed. Maar eigenlijk is alles mogelijk qua structuur.

We zagen de cape onder meer bij Fendi, Burberry Prorsum en Alexander Wang. Laatstgenoemde ging voor een stoere, militaire look, zonder al te veel franjes. Fendi opteerde voor knuffelbare stoffen in winterse kleuren als bruin en zwart. Burberry Prorsum koos voor felle kleuren en zachte stoffen.

Hoe je de cape zo fashionable mogelijk kunt dragen, is niet altijd even duidelijk. Omdat capes wijde kledingstukken zijn, is een skinny jeans, potloodrok of strakke jurk aangeraden. Kleinere vrouwen dragen het best een kort model terwijl jongensachtige types met alle soorten capes goed staan. Vrouwen met een peervormig lichaam accentueren het best hun taille met een riem en vrouwen met een volslank model moeten zware stoffen zeker mijden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s