Tassenfestijn op catwalks zomercollectie

De zon schijnt nog maar enkele dagen en de fleurige prints, felle kleuren en gewaagd korte rokjes zijn al te zien in het straatbeeld. Bij een fashionable outfit mag natuurlijk geen leuke tas ontbreken.

Designers sloegen ons om de oren met tassen in alle formaten. De clutch is niet meer weg te denken, net als de XL-bag en de hobo-bag. Deze zomer echter, worden alle registers opengetrokken en kan alles. Om u wat wegwijs door modeland te maken, selecteerden we 4 trends.

Franjes

Grote of kleine tassen, het maakt niet uit: franjes zijn deze zomer duidelijk aanwezig. Roberto Cavalli, Dior en Blumarine kunnen de trend niet weerstaan. Cavalli kiest voor opvallend, niet anders dan dat we van hem gewend zijn dus. Tassen in aardetinten zoals grijs, bruin en beige fleurden de catwalk op met hun gewapper. Ook Dior valt voor de nostalgische franjes. Het Franse modehuis opteert voor fiftiestasjes met hier en daar een franje. Blumarine kan duidelijk niet kiezen en mixt gewoon een aantal trends: franjes, felle kleuren en animal prints. We kunnen alvast 1 ding vaststellen: de cowboylook is aan een forse comeback bezig. (foto: tas Dior)

 

 

Felle kleuren

De zomer van 2011 wordt dé zomer van de felle kleuren en prints. Dus een bijpassende tas mag zeker niet ontbreken. Cacharel brengt veel rozetinten en strakke modellen. Vooral de XL-clutch was opvallend op de catwalk. Blumarine houdt van mixen en stelt enkele tassen in felle kleuren zoals roze, oranje en blauw voor. Sonia Rykiel volgt de trend en kiest voor kleine tassen in felle kleuren. (foto: tas Sonia Rykiel)

 

 

 

Animal prints

Paul Smith houdt het simpel en kiest voor een klein slangenmotief op grote rechthoekige tassen. Dolce & Gabbana houdt de kleding wit en vroom, maar opteert voor animal prints en goud bij hun tassen en schoenen. Givenchy gaat all the way: schoenen, tassen en kleding werden in een dierenprint-bad ondergedompeld. En ook hier combineert Blumarine verschillende trends: felgekleurde tassen met franjes en een animal print. (foto: tas Dolce & Gabbana)

 

 


Boho en Tribal

Het is geen nieuwe trend, maar ze blijft wel aanhouden. De collectie van Anna Sui staat helemaal in het teken van veren, leder, jeans en aardetinten. Ook haar tassen moeten er aan geloven. Het Italiaanse modehuis Etro gaat voor de tribaltrend. Veel clutches met simpele patronen in rood, geel, bruin en zwart. De ultieme cowboy-en-indiaan-liefhebber is zonder twijfel Ralph Lauren. De kleding is, zoals steeds, gesofisticeerd slordig en zo zijn de tassen ook. Ze zien er van het eerst tot het laatste exemplaar afgeleefd uit. Maar dat maakt de boho-trend nu net zo interessant. Nieuw wordt oud en oud wordt nieuw. (foto: tas Etro)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s