Tutti Frutti in modeland

Stella McCartney, Moschino, Anna Sui, Charlotte Olympia, Prada. De lijst van merken, designers en winkels die vallen voor de “fruittrend” is ellenlang. Vorig jaar nog absoluut taboe, dit jaar hot and happening.

In de catwalkcollecties zomer 2011 zagen we veel fleurige patronen, maar de fruitprint steekt er met kop en schouders bovenuit. Vooral citroenen, limoenen, bananen en kersen scoren goed. Ideale ingrediënten voor een lekkere smoothie, overigens.

Jurken, broeken, tassen, schoenen… Geen enkel kledingstuk of accessoire wordt over het hoofd gezien. Anna Sui kiest voor zachte roze tinten met liefelijke kersjes en blauwe bloemen als detail. Stella McCartney gaat voor vloeiende lijnen met stoffen als zijde en satijn. Ze verkiest vooral citrusvruchten, net als Moschino Cheap & Chic.

Prada kiest voluit voor bananen en schreeuwerige prints. Wijde jurken, blouses en rokken domineren de zomercollectie. Maar de echte die hard fruitfan moet toch wel Charlotte Olympia zijn. De half-Braziliaanse, half-Londense it-girl en designer, ontwierp een verbluffend paar schoenen. De pump wordt gevormd door lederen en suède stukjes fruit die perfect in elkaar passen.

Ook op knackweekend.be

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s