Marks & Spencer brengt eerste milieuvriendelijke beha

’s Werelds eerste klimaatvriendelijke beha, gemaakt in een fabriek die op zonnepanelen draait, werd gelanceerd door de Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S). Het setje werd ontwikkeld in de hoop dat meer kleding in de toekomst milieuvriendelijk zal zijn.

De lingerie werd gemaakt in een ecologische fabriek in Sri Lanka. De fabriek wordt draaiende gehouden door enerzijds waterkracht, geproduceerd door een nabijgelegen rivier, en anderzijds zonnepanelen. De bijkomende koolstofdioxide die nodig is voor de productie zal gecompenseerd worden door ieder jaar 6000 bomen te planten.

De Carbon Trust Footprinting Certification Company berekende de broeikasgasuitstoot voor het maken van de beha en zal het project op de voet volgen.  M&S werkt samen met de Conservation Carbon Company om lokale boeren bomen te laten planten zodat de restanten van het regenwoud opnieuw met elkaar kunnen worden verbonden door ‘groene gangen’.
Mike Barry, Hoofd van Duurzaam Ondernemen bij M&S, stelt als doel om meer kleding klimaatvriendelijk te produceren in de toekomst. Het bedrijf hoopt ook dat andere bedrijven hun voorbeeld volgen. “We willen niet dat groene, eco-vriendelijke producten in een hoekje worden geduwd, we moeten alle producten milieuvriendelijker maken,” zei hij.

De beha is binnenkort op de site van M&S te koop.

Ook op knackweekend.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s