Festivaloverlevingsgids

De zomer komt er aan. Dat wil zeggen: relaxte stranduitstapjes, pittige cocktails, zwoele barbecueavonden én ongeremde festivalbezoekjes. Maar hoe stijlvol maar toch niet overdressed naar een festival gaan? Enkele regels en tips.

  1. Ga nooit naar een festival met hakken in je trekzak. Festivals staan gelijk aan modder en water op de camping en meestal ook op de weide.
  2. Ook al is het overdag 35 graden Celsius, ’s nachts vriezen uw oren er af in die tent. Neem dus steeds een jeans en een dikke pyjama mee.
  3. Ga voor comfortabele boyfriendshorts in plaats van korte rokjes. Tussen twee optredens door ga je zitten en relaxen. Probeer maar eens elegant te zitten met een kort rokje aan.
  4. Er is bijna altijd minstens 1 dag of avond waarop het regent. Neem dus zeker rubberen laarzen mee. Ok, niet die donkergroene die in het tuinhuis liggen natuurlijk. Maar er zijn veel leuke rubberen laarzen, zoals van het merk Pluey’s.
  5. In die bedompte tenten en op de weide is het heet. Iedereen zweet en plakt aan elkaar. Een lekkere verfrissende douche is dan meer dan welkom. Maar wie wil er nu uren  wachten om te douchen in een vies hokje, wetende dat zoveel anderen daar al douchten? Kleine tip: maak ’s ochtends een uitstapje naar het plaatselijke zwembad en laat je daar volledig gaan. Niemand zal er frisser en fruitiger bij lopen dan jij.
  6. Geen zwembad dichtbij en geen zin om uren aan te schuiven om te douchen? Koop dan zeker voor vertrek een bus droogshampoo. Je haar voelt misschien niet zo fris aan, maar het is toch al niet meer vettig.
  7. Doe zeker ook make-updoekjes en natte tissues mee. Die komen altijd van pas.
  8. Neem je voorzorgen als het de tijd van de maand is tijdens het festival. Niemand wil zich op een festival extra vuil en daardoor oncomfortabel voelen.

                     Daisy Lowe, Alexa Chung en Kate Moss

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s