Burton van McQueen naar Dior?

Stapt topontwerper Sarah Burton van Alexander McQueen over naar Dior? Het Franse modehuis zoekt na het ontslag van John Galliano een nieuwe ontwerper. De zoektocht naar vervanging neemt ondertussen buitenproportionele vormen aan.

Bernard Arnault, CEO van LVMH ( de groep waaronder Dior zit) blijft beweren dat er geen haast is met het benoemen van een opvolger voor Galliano. Maar zijn adviseurs zouden verschillende kandidaten voorzien hebben, en die lijst lekte uit. Volgens de Amerikaanse mode- en lifestylekrant Women’s Wear Daily (WWD), maken, Riccardo Tisci, Tom Ford, Hedi Slimane, Olivier Theyskens, Nicolas Ghesquière, Alber Elbaz, Haider Ackermann en Prabal Gurung kans om aan het roer te staan van Dior.

Niet echt choquerend, aangezien deze namen al sinds het ontslag van Galliano circuleren. Maar wat wel verbazingwekkend is, is dat Sarah Burton plots opduikt in de lijstjes. Burton is designer en voormalig rechterhand van de overleden Alexander McQueen.

De vraag is maar of Burton echt haar loyaliteit aan McQueen zou kunnen opzij zetten om een nieuwe carrière bij Dior te starten. Het zou haar imago in ieder geval geen deugd doen want momenteel wordt ze overal geloofd om de manier waarop ze het modehuis staande én Alexander McQueen’s stijl in ere houdt.

WWD is ervan overtuigd dat Burton op de lijst staat omdat ze grote kans heeft dé bruidsjurk van het jaar te mogen ontwerpen, die van Kate Middleton. Burton ontkent die bewering stellig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s