De stijlvolste vintage webshops

Vintage is een nieuw oud begrip. De trend om kleren uit lang vervlogen tijden te dragen, blijft aanhouden. Vintagewebshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Om u wegwijs te maken, selecteerden we de leukste vintageshops van het moment.

I love Vintage

De bekendste vintageshop van Europa heeft er ondertussen ook een real life winkel in de vintagehoofdstad bij uitstek, Amsterdam, bij gekregen. De fleurige site en old school foto’s wakkeren de jaren 20 vibe in u aan. Naast echte oude kleding kunt u ook ‘novintage’ kopen. Novintage is nieuwe vintage, een jurk lijkt bijvoorbeeld uit de jaren 40, maar werd anno 2011 gefabriceerd. Verder kunt u sieraden, schoenen, tassen, portefeuilles, riemen en zelfs (ongebruikt) zwemgerief shoppen.


Into Vintage

Into Vintage is een kleine maar fijne vintageshop. De collectie is niet zo uitgebreid, op schoenen en tassen na. Naast kleding, schoenen en tassen, bieden ze ook nog vintagemeubels aan. Altijd leuk als je naar iets op zoek bent en het dan plots op deze site vindt. Leuke low-budget site.


Doortje-Vintage

Doortje-Vintage is een zeer omvangrijke site. De enige in dit lijstje waar zowel vrouwen als mannen terecht kunnen. Doortje-Vintage heeft een groot assortiment kleding en verkoopt daarnaast ook nog eens oude graphic novels en een kleine collectie interieurspullen. Bekijk zeker de collectie vintagebroches eens, absoluut de moeite waard.

AdoreVintage

De Amerikaanse site AdoreVintage is gespecialiseerd in vintage jurken en juwelen. De collectie bevat antieke jurken van de vroege 20e eeuw tot op de serie Mad Men geïnspireerde jurken uit de jaren 50. AdoreVintage biedt ook trouwjurken en op Zooey Deschanel’s kledingkast geïnspireerde jurken aan. 


ShopVintage

Een simpele, cleane site met basic ‘novintage’ stukken aan zeer aanvaardbare prijzen. De specialisatie is, ook hier, jurken en dan vooral uit de jaren 60, 70 en 80. De site herbergt een klein ‘exclusive’ aanbod van echte vintagestukken die dan wel wat duurder zijn.


I heart Vintage

Een warme en gezellige site boordevol fleurige jurkjes, schoenen, bovenstukken en accessoires zoals broches, sjaals en tasjes. Democratische prijzen, maar let wel op: alles staat in Britse pond, niet vergeten omrekenen naar euro dus. Een ideale site voor vrouwen die graag vintage mixen met mainstream mode.


Dorothea’s Closet Vintage

Van de late 19e eeuw tot de recente jaren 80, de meest uitgebreide vintagesite in dit rijtje is zonder twijfel Dorothea’s Closet Vintage. Hou wel uw kredietkaart klaar, want de stukken zijn echte vintage en bijgevolg prijzig. Voor een jurkje uit de jaren 60 betaalt u makkelijk 150 à 200 euro. Ook hier weer opletten want de bedragen staan in Amerikaanse dollars, niet vergeten om te zetten naar euro dus. De prijs van een 19e eeuws stuk kan oplopen tot 4800 euro.


Timeless Vixen

Lingerie, trouwjurken, schoenen, haute couture en avondjurken. Op de site van het Amerikaanse Timeless Vixen vindt u de volledige kledingkast van een welgestelde dame uit de jaren 50. Stukken van Dior en Chanel gaan over de toonbank voor astronomische bedragen. Maar verder vindt u schoenen, tassen en sommige jurken voor minder duizelingwekkende bedragen.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s