Designwereld ontdekt colour blocking en tufting

De designwereld ontdekt het fenomeen ‘colour blocking’, een proces waarbij het mixen van verschillende felle kleuren centraal staat.

De kleurrijke chaise longue van de Nederlandse ontwerper Sophie De Vocht is daar het perfecte voorbeeld van. Maar kleur is niet alles en de ontwerpster geeft haar stoel dat tikkeltje extra door te werken met de ‘tufting’ techniek. Die techniek komt uit de tapijtindustrie en brengt plukjes wol via naalden op een weefselbasis in.

Hartstochtelijk rood, vrolijk oranje

De Vocht ontwierp haar stoel voor het Italiaanse meubelbedrijf Casamania en was voor het eerst te zien tijdens de Milanese Design Week. Om zachtheid te creëren werd de stoel voorzien van een metalen structuur waarin ‘over-sized’-garen werden geweven.

De basis en zitting zijn strak geweven, maar wordt naar het einde toe geleidelijk losser waardoor de stiksels uiteindelijk uitwaaieren over de vloer. Het hartstochtelijke rood ondergaat gaandeweg een transformatie naar vrolijk oranje.

Meer tufting

Tufting is ‘in’ want ook het Italiaanse designmerk Moroso stelde onlangs een stoel met dik geweven garen voor. De ‘BiKnit’ bestaat in stoel- en chaise longuevorm. Het gebreide patroon geeft de chaise longue of stoel welvingen en creëert zo een leuk en zacht product. BiKnit is gemaakt van innovatieve materialen. De stoel past zowel binnen als buiten.

Ook op knackweekend.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s