Belgische creaties tijdens Fashionclash Maastricht

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni vindt in modestad Maastricht ‘Fashionclash Maastricht’ plaats. ‘Fashionclash’ is een uniek internationaal platform waar jonge modeontwerpers hun creaties kunnen demonstreren aan het grote publiek.

Tijdens ‘Fashionclash Maastricht’ zullen meer den 100 creatievelingen hun werk tonen in de vorm van tentoonstellingen, modeshows en installaties. Tussen de die vele nationaliteiten bevinden zich ook enkele Belgen.

Ti + Hann, Giovanni Biasiolo, Lore Langendries, Mieke Dierckx, Angelo Van Mol, Sancho Hemelsoen en Swantje Langeheine verdedigen de landseer in Maastricht. Even wat tekst en uitleg bij 2 opvallende labels.

Het speelse meidenduo Ticuta Racovita en Hanne De Wyngaert staat voor stoere maar meisjesachtige kledij en ruige mannenstukken. Een snuifje punk en een sexy knipoog vatten dit jonge merk samen. De dynamische twee weigeren zich te beperken tot mode alleen en willen deel uitmaken van elke stap in het ontwerpproces. De verbazing, chaos en het mysterie zijn een welgemikt onderdeel in de verwezenlijking van de identiteit van hun label.

De meest internationale Belg is zonder twijfel Swantje Langeheine. De jonge ontwerpster heeft Duitse roots, studeerde in Nederland en werkt en woont in België. Haar zomercollectie is de moeite waard om te bekijken. Als inspiratiebron gebruikte Langeheine het valgordijn. De jurken worden door middel van een kralenkoord, dat in de kleding verweven zit, korter of langer gemaakt. Zo kunt u zelf het sexynessgehalte van uw jurk bepalen.

Voor meer informatie surft u naar de website van Fashionclash.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s