How to: making cupcakes

Dat cupcakes eten leuk is, weten we allemaal. Maar de kleine cakejes maken en versieren kan ook heel wat pret betekenen! Gisterenavond stortte ik me met een van mijn beste vriendinnen en blogster Barbara en haar kleine zusje op  bloem, chocolade, suiker en superleuke  schattige versieringen. Hieronder vinden jullie het resultaat en het recept voor cupcakes!

We all know eating cupcakes is a lot of fun. But making those little cakes and especially decorating them can also be very entertaining! Last night me and one of my best girlfriends and blogster Barbara and her little sister dug in to flower, chocolate, sugar and supercute decoration material. You can find the result below!

 

Recept voor 12 cupcakes

Ingrediënten

* 125 gram boter op kamertemperatuur

* 125 gram kristalsuiker

* 125 gram zelfrijzend meel

* 2 eieren

Extra’s

* Versiersels (sterretjes, gekleurde bolletjes, hagelslag, aardbeiden, eetbare gel waarmee je kunt schrijven, slagroom,…)

* Rolfondant/suikerpasta of glazuur

* Chocoladecupcakes: voeg bij de bovenstaande ingrediënten 125 gram gesmolten chocolade en boter aan toe

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Zet de mixer op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg nu een voor een de eieren toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd en mix tot een luchtig en glad beslag.

Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de eerste lepel. Bak de cupcakes 20-25 minuten in een oven op 170 graden. Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.

Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt.

Versiering

Leef je volledig uit bij het versieren van de cupcakes. Maak zelf glazuur (wit glazuur: water+poedersuiker, roze glazuur: bessensap+poedersuiker, chocoglazuur: water+cacaopoeder) of koop suikerpasta waaruit je vormpjes kunt snijden. Veel succes!!

Advertisements

2 thoughts on “How to: making cupcakes

  1. Was leuk !!! mijn giant blauw/ groen oog mogen we toevoegen aan de photoshopblunder website 😀 haha xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s